Penis Büyütme ve Kalınlaştırma Ameliyatı

Erkeklerin dünyasında psikolojik olarak önemli olduğu düşünülen penis boyuna/boyutuna yönelik olarak penis büyütme ve kalınlaştırma ameliyatı her şeyin çaresinin olduğu çağımızda artık kesin ve sağlıklı yollarla yapılabilmektedir.

Bu çeşit operasyonlar estetik cerrahi içinde ele alınmakla birlikte yapılan işlemlerin ruhuna uygun, psikolojik sorunları çözen, insana güven veren cerrahi işlemler olarak da sınıflanabilirler. Zaten bütün dünyada yaşanan cinsel sorunların çok büyük oranda insan psikolojisinden kaynaklandığı bilinmektedir.

Ülkemizde bu çeşit ameliyatların giderek yaygınlaşması hem kadınlarda hem erkeklerde cinsel bilinçlenmenin artması şeklinde de ele alınabilir. İki veya üç saat süren bir operasyon ve sonrasında yaşanacak bir günlük hastanede kalma süresi ile erkeklerde daha kaliteli bir cinsel hayat yaşanabilir. Bu durumda eşler de daha mutlu olacaktır. Çoğu ameliyat başvurusunun kadınlar tarafından yapılması belki de bu yüzdendir.

Ameliyatın nasıl yapıldığı gibi bir konudan bahsetmeden önce bu operasyonların estetik ve plastik cerrahi uzmanları tarafından yapıldığını, özel kliniklerde gerçekleştiğini, bu yüzden penis büyütme ve kalınlaştırma ameliyatı için net fiyatın belli olmadığını eklemek bu operasyonu düşünen hastalar açısından yararlı olacaktır.

Bu konu hakkında söylenenler ise çoğunlukla gerçeklerden uzak olan spekülasyonlar şeklindedir. Sonuçta yanlış yönlendirmeler yaşanmaktadır. Ameliyat kararı alınmadan önce iyi bir bilgilendirme şarttır.

Sayfa İçerikleri

Penis Büyütme ve Kalınlaştırma Ameliyatı Nedir?

Bu tanımlama özet olarak kısa penisleri büyütmek veya kalınlaştırmak için yapılan cerrahi müdahaledir şeklinde yapılabilir. Normal bir penis erekte olmadığı zamanlarda beş ile sekiz cm. arasında değişen bir uzunluktadır. Operasyonlar sonucunda bu uzunlukta beş cm. lik bir büyüme sağlanabilmektedir.

Erekte olan penis ise 13 ile 17 cm. arasında değişen bir uzunluğa sahiptir. Bazı ırk tiplerine ve memleketlere özgü bu rakamlar değişse bile ülkemizdeki ortalama büyüklükler bu düzeydedir. Bu boyutların altında kalan penisler küçük olarak tanımlanır ve bu, erkeklerde gerçek bir özgüven kaybına neden olur.  

Penisler için normalden kısa olanlar ve normalden ince olanlar gruplaması yapılabildiği gibi eğri ve şekil bozukluğu olan penislerden de bahsedilebilir. Şekil bozukluğunun en önemli nedenleri arasında hatalı sünnetler sayılmaktadır. Hepsi erkeklerin hayatında psikolojik ve cinsel sorunlara neden olur ama estetik cerrahi ile düzeltilebilir.

Penis Büyütme ve Kalınlaştırma Ameliyatı Çeşitleri/Yöntemleri

Operasyon çeşitlerinin büyütme ve kalınlaştırma olarak iki çeşit altında yapıldığı görülmektedir. Penisin asıcı bağlarının gevşetilmesi büyütme operasyonudur. Kalınlaştırmada ise penisteki yağ dokusu alınmakta ve penise geri enjekte edilmektedir. 

Süspansör Ligamanın Kesilmesiyle Yapılan Operasyonlar

Az bilinen vücut özelliklerinden biri erkeklerde penis boyunun yarıdan fazlasının vücut içinde kaldığıdır. Bir takım anatomik bağlar penisi leğen kemiğine bağlar.  Penis büyütme işlemi bu gizli kısmın açığa çıkarılmasıdır. Esas yapılan işlem penis bağının (süspansör ligaman) kesilmesidir. Böylece penisin vücut içinde kalan kısmı serbest kalır ve beş cm. lik bir oranda dışa doğru uzayabilir.

Operasyon sırasında penise kan taşıyan damarların ve penisin sertleşmesini sağlayan sinirlerin zarar görmemesi çok önemlidir. Bu yüzden lazerle yapılan operasyonlar tercih edilmekte, kanama yaşanmamakta ve iyileşme daha çabuk sağlanmaktadır.

Bu asıcı bağın kesilmesi sonrası geçecek iyileşme safhasında penisin yeniden aynı kemiğe yapışması ihtimal dahilindedir. Bunu önlemek için ameliyattan sonra penisi gergin tutan bazı aletler kullanılabilir. Bu cihazlar uzamayı kalıcı hale getirirler. Ama bu aletler ancak bu penis büyütme ve kalınlaştırma ameliyatı sonrasında kullanılır, tek başlarına işe yaramazlar. Bu konuda internetteki bazı kaynaklarda anlatılanlar gerçek dışıdır.

Ayrıca göbeğin altında ve penis kökünün üzerinde (pubis bölgesi) bulunan cildin önce kesilip sonra dikilerek ilerletilesi yöntemi olan Supra-Pubik V-Y Plasti, gene pubis bölgesi üzerindeki fazla yağların alınması ile yapılan suprapubik liposuction, penis ile testis torbalarının birleşim yerinde yapışık olabilen deriyi alarak penisi bir miktar uzatmak demek olan peno skrotal plasti penis büyütmede kullanılan cerrahi yöntemlerin çeşitleri içindedir. Yağ enjeksiyonu yönteminde ihtiyaç duyulan miktardan biraz daha fazlasını almak mantıklıdır çünkü yağların bir kısmı doğal olarak vücut tarafından eritilecektir. 

Dolgu İle Penis Büyütme Operasyonları

Bu işlem penisin kalınlaştırılmasıdır. Genelde hem uzatma hem de kalınlaştırma aynı operasyon sırasında yapılır.

Estetik açıdan en güvenilir dolgu maddesi kişinin kendi dokularından elde edilen yağ grefti olduğu için penis kalınlaştırmada da bu karışım vücuda enjekte edilir. Enjekte edilen hacmin yaklaşık yüzde 60’lık bölümü kalıcı olacaktır. Fakat ilk başlarda bir miktar erime hissedilebilir. Daha kalıcı sonuçlar için işlem altı ayda bir tekrarlanabilir.

Erkeğin kendi yağ dokularının enjekte edilmesiyle birlikte peniste iki cm. lik bir kalınlaşma sağlanabilmektedir. Sentetik dolgu maddelerinin alerjik etki oluşturma ihtimali vardır, tercih edilmez. 

Penis uzatma ve kalınlaştırma yöntemleri içinde adeta bir doku mühendisliği örneği olan doku nakillerinden de söz ediliyor. Bu yöntemde vücudun herhangi bir yerinden alınan doku örneği laboratuvar ortamında işlemlere tabi tutulmakta ve çoğaltılmaktadır.

Bu çoğalan doku scaffold adı verilen bir tür destek dokusu ile birlikte penise nakledilmektedir. Penis alınan doku kadar kalınlaşmaktadır. Yağ enjeksiyonundan daha kalıcı sonuçlar veren bu yöntemde hastanın nakledilen dokuyu kabul etmeme ihtimali yoktur, çünkü kendisinden alınmıştır.

Doku nakli uygulamasından sonra uzamamın gerilememesi içi günde iki kere on dakika boyunca vakum işlemi de penise uygulanır. Uzman hekimler doku naklinin hem güvenilirlik hem de estetik açıdan penis büyütme ve kalınlaştırma ameliyatı türleri  içinde çok başarılı bir yöntem olduğunu düşünüyorlar.

Penis Büyütme ve Kalınlaştırma Ameliyatı Öncesi

Her ameliyat öncesi ihtiyaç duyulan kan tahlili, idrar tahlili, anestezik kontrol ile ağrı kesici ve rahatlatıcı ilaçların birlikte kullanılmasını anlatan sedasyon kontrolü bu ameliyat için de gereklidir. (Operasyon genel anestezi altında yapıldığı için hem hasta hem de doktor rahattır.)

Erkek hastanın sağlık incelemesi sonucunda ameliyatı engelleyecek bir durumun olmadığı kesin olarak ortaya çıkmış olur. Eğer bir ilaç kullanılıyorsa ameliyattan on gün önce bıraktırılır. Sigara ve alkol alımı da 15 gün öncesinden kesilir. Önemli bir konuda cinsel ilişkidir. Gene 10 gün öncesinden cinsel ilişkilere son verilir ve bölge mümkün olduğu kadar temiz tutulur.

Bu çeşit cinsellik çağrıştıran ameliyatlarda hastanın zihinsel hazırlığı da önemlidir. Hasta kafasındaki soruları sadece doktoru ile paylaşmalıdır. Ve bu ameliyatın libido gücü ile direk bağlantısı yoktur.

Cinsel isteğin artması direk olarak bu ameliyat ile yaşanmayacaktır. Bu ameliyat sadece erkeğin kendi özgüvenini geri getireceği için dolaylı yoldan pozitif etki yaratabilir. Aynı pozitif etki partner için de söz konusudur. Güvenilecek bir uzman hekim her şeyin üstesinden gelecektir. 

Penis Büyütme ve Kalınlaştırma Ameliyatı Sonrası

Ameliyat sonrası dönem için de psikolojik durumların öne çıktığı görülüyor. Bir an önce sonucu görme isteği hastada ağır basıyor. Bu arada her ameliyat sonrası duyulması normal ağrılar peniste olmasa bile karın ve popo kısmında yaşanabilir.

Tıpkı rahim sarkması ameliyatı olan kadınlara tavsiye edildiği gibi ağır kaldırmamak penis büyütme ve kalınlaştırma ameliyatı olan erkeklere de öğütlenmektedir.

Hasta hareket kabiliyetini beş günlük bir süreç sonunda yeniden kazanır ama bu süre içinde penis sargılı kalır. Fakat ne olursa olsun ilk 15 günlük süre bu ameliyatta gerçekten önemlidir. İki haftalık kesin dinlenme şarttır.

Sıvı tüketimi abartılmamalı ve katı gıdalardan da uzak durulmalıdır. Penis bir ayın sonunda düzgün görünüme dönecektir. 6 ayın sonunda da işlevleri açısından da normalleşecektir. Ameliyat sonrası enfeksiyon kapmak en büyük risktir. Bölgede bir takım şişlikler oluşabilir. Kan birikmesi ile bu şişliklerin ödeme dönmesi olasılığı mevcuttur. 

Sabırsızlık göstererek cinsel ilişkiyi bir an önce denemek istemek hastalar için zararlıdır. En az bir ay boyunca cinsel ilişki ve mastürbasyondan uzak durmak gerekiyor. Bir ayın sonundaki doktor kontrolü sırasında konu gündeme gelebilir. Tam iyileşmenin altı aylık süre aldığını hastalar unutmamalı.  

Penis Büyütme ve Kalınlaştırma Ameliyatı Hakkında Bilgiler