Melankoli Hastalığının Nedenleri

Melankoli hastalığının nedenleri nelerdir, melankoli hastalığı ile ilgili bilgiler haberimizin detaylarında yer almaktadır.

Psikotik depresyon olarak da adlandırılan akıl sağlığının bozulmasından kaynaklı meydana gelen melankoli genellikle yaşı 30 u geçen kişilerde görülür. Melankoli hastalığının nedenleri çeşit çeşittir. Fakat en sık rastlanan nedeni ise derin kederdir. 

 

Melankoli nedenleri başında derin keder denilse de bu derin kederin neden yaşandığı da önemli bir konudur. Aileden birini kaybetme, organ eksikliği yaşama, sosyo- ekonomik sorunlar ve daha bir çok neden kişinin derin keder içine düşmesine sebebiyet verir. Birbirini seven insanın kavuşamaması da derin üzüntü ve kedere neden olup melankoliye yol açar. Kara sevda olarak da bilinen bir hastalıktır. 

 

Organsal, toksik, infeksiyöz, travmatik, hormonal, nörolojik, sosyo- ekonomik etkenler melankoli nedenleri arasında yer alır. Melankoli başlangıcında hastalarda karakter ve mizaç değişikliği görülür. Sinirlenmeler, çok çabuk heyecanlanmalar, ağlamalar, duygusal ve hassas davranmalar melankoli başlangıcında meydana gelen değişimlerdir. Sonrasında uykusuzluk, iştahsızlık, karamsarlık, işinde zorlanma, başarısızlık, hazımsızlık, titreme, endişe ve güven eksikliği ve daha bir çok sorun görülmeye başlar. Melankoli nedeniyle hastalar akıl sağlıklarını yitirdikleri için intihara teşebbüs edebilirler.