Lazerle Göz Tedavisi

80 ve 90’ların bilimkurgu vazgeçilmezlerinden biri olan lazerler, artık neredeyse her alanda hayatımızda. Hem de pek çok alanda kullanılabiliyor. Sanayide ağır maddelerin kesimi, kimyada belli bir alana yoğun bir ısı aktarımı yapmak için, savunma sanayinde canlıların tespiti ve gözlem çalışmaları sırasında duvarların ötesine bakmak için kullanılıyor ve her gün gelişmeye devam ediyor. Özellikle son yıllarda sağlık alanındaki kullanımlarıyla kendini belli eden lazer teknolojisi bu alanda devrim niteliğinde sonuçlar yaratıyor.

Göze Lazer Nasıl Uygulanır?

Retraktif cerrahi olarak bilinen bu alan hastaların kornea (gözün saydam tabakası) tabakalarının şeklini değiştirerek görme rahatsızlıklarının giderilmesi işlemidir. Lazerin birkaç yöntemi vardır ve Türkiye’de uygulanan yöntemler arasından en bilineni de excimer lazer olarak bilinen uygulamadır.

Excimer lazeri bir bilgisayar firması, mikroçiplerinin hassasiyetini arttırmak için geliştirmiştir. Soğuk bir ışık olması sayesinde çevredeki dokulara zarar vermediği için, özellikle göz cerrahisi konusunda excimer lazer en güvenli teknolojilerden biri haline gelir. Korneadaki molüker bağları buharlaştırarak şekil verir ve bunu lazer atışlarıyla yapar. Her lazer atışı çok hassas ve küçük bir miktardadır ve saniyede 100 atış yapılabilir cihaz tarafından. Cihazın hassasiyeti ameliyat sırasında gözü de takip etmesiyle bağlantılıdır, yeni cihazlar ameliyat sırasında gözün hareketlerini de takip edebilir.

Tedavi Kimlere Uygulanır?