Klomen Ve Çatlatma İğnesi

Klomen ve çatlatma iğnesi ile hamile kalanlar olduğu gibi hamile kalamayanlar da olabilir. Kısırlık tedavisi için uygulanan yöntemlerin hiçbirinde çok kesin bir yüzde vermek, büyük oranda hamile kalınacağını garanti etmek mümkün değildir. Ancak klomen tedavisi ve sonrasında yumurta çatlatma iğnesi kullanmak (doktorunuz gerekli görmüş ise) en iyi netice veren tedavi yöntemleri arasında bulunur.

Klomen tedavisi mantık olarak yumurtalıklarınızın uyarılması fikrine dayanır. Yumurtalıkları folikül üreten ancak hormonal uyarımın yeterli gelmediği kadınlarda ve gerekli olan hormonların salınımını teşvik etmek amacıyla kullanılır. Böylece yumurtlama sağlanabilir. Yumurta çatlatma iğnesi ise büyümüş olan folikülün çatlaması ve yumurtlama sağlanması amacı ile kullanılır. Sonuç olarak doktorunuzun tavsiyesi ve takibi ile hamile kalmanıza yardımcı olabilecek bir yöntemdir. Klomen ve çatlatma iğnesi ile hamile kalanlar 6 ay kadar klomen tedavisini almış olabilirler. Genellikle âdetin 3. Günü kullanılmaya başlar, günde bir kere ve toplam 5 gün boyunca kullanılır.

Yumurta hücresi yani folikül yeterince büyüdüğünde çatlatma iğnesi olarak bilinen iğne yapılır. Yumurtlama iğneden 36 saat sonra olacağı için aşılamanın da o zaman yapılması uygun olacaktır. Bu tedavi 3-6 ay uygulanmasına rağmen sonuç vermiyorsa tedavi yöntemi tekrar incelenir, yinelenir ya da tedaviye başka ilaçlar eklenebilir.