Dişlerde zamanla farklı sorunlar ortaya çıkar. Doğal olabileceği gibi zararlı alışkanlıklardan dolayı sorunlar artabilir. Dişlerde bozukluk ya da herhangi bir sorun olduğunda kaplama yöntemi en iyi seçenekler arasında gösterilir. Kaplama özellikle diş kırılmalarında ya da şekil bozukluklarında uygulanır.
Kaplama diş nasıl çıkarılır diye merak edenler, dişleri çıkarma işleminin onları takmaktan daha kolay olduğunu deneyimleyecektir.
Sayfa İçerikleri
Diş kırılmaları ve şekil bozukluları varlığında kullanılan kaplama dişler, diş yapısının daha düzgün görünmesini sağlar. Doğumsal olduğu gibi kötü beslenme alışkanlıklarından da kaynaklanabilen bu durum, kişinin daha düzgün görünen dişlere sahip olmasını sağlar.
Dişlerin yanlış uygulanması ve kayması durumunda çıkarılması gerekir. Kaplama dişler çıkarıldığında yenilerinin takılması gerekir. Çürükler olsa dahi, diş kaplaması üzerinden de işlem yapılması mümkün olur.
Diş hekimlerinin kullandığı özel aletlerin yardımıyla kaplama diş yerinden çıkarılır. Küçültülen dişlere zarar vermeden çıkarılan kaplama dişlerden sonra yeni bir kaplamanın takılması gerekir çünkü estetik olarak olduğu gibi kullanım açısından da kaplama dişe ihtiyaç duyulan ağızlarda kaplama olmadan iyi bir sonuç alınamaz.
Sıcağa dayanıklı olması ve metal alerjisi olan hastalar için ideal olması nedeniyle porselen kaplama dişler çok yaygın bir kullanım alanına sahiptir.
Temizleme konusunda diş hekimleri kontrolleri sırasında çıkarılıp takılabilir.
Kaplama dişler çok kolay şekilde çıkarılır. Kaplama sökülmeden dişe işlem uygulanabilir. Kaplamalarda sıkıştırma yöntemi uygulandığı için herhangi yapıştırma yok. Kaplama altında ağrıyan hangi dişiniz ise ona işlem uygulanır. Ağrı hissetmeden tedaviniz gerçekleşir. Kaplama çıkartma durumu asit bir operasyondur. Acı hissetmeden çıkarılır ve o bölgeye işlem uygulanır.
İyi yapılan bir kaplamada herhangi bir sorun olmaz. İşlem uygulanmadan önce çürük olup olmadığı gibi durumlar araştırılmalı. İyi bir uygulama yaptırmadıysanız şikayetlerle karşılaşabilirsiniz. Kaplama dişinizi çıkartmak istediğiniz zaman mutlaka yerine yenisini yaptırın. Boşluk olduğu zaman dişler o tarafa doğru kayar ve estetik görünüm hoş olmaz.
Dişin kaplamasında profesyonel bir çalışma yapılmamışsa çatlama ya da kırılmalar görülebilir. Dişlerinizi sıkıyor ya da gıcırdatıyorsanız da görülür. Çatlayan ve kırılan kaplamalar çok kısa sürede tamir edilir. Kaplama yaptığınız zaman mutlaka dişlerinizi koruyun ve fırçalamayı ihmal etmeyin.
Sert kabuklu yemişleri dişlerinizle kırmaya kalkarsanız kaplamalarınız zarar görür. Dişi tutan belli bir özellik bulunduğu için kendi dişlerinize gösterdiğiniz özeni uygulayın. Doğal dişlerin üzerine yapılır.
Diş çürümelerinde ise kaplama üzerinden de tedavi yapılması mümkün. Diş kaplamasında dişlerde boşluk olmamalı ve hava almamalı. Bu nedenle mutlaka uzman kadrolardan yardım almanız gerekir. Kaliteli bir tedavi yöntemi ile dişlerinizin ömrünü sağlıklı şekilde uzatırsınız. Diş sorunları kesinlikle ihmale gelmez.
Kaplama diş, küçültülen ana dişlerin üzerine yerleştirilen protez diştir. Oldukça kolay takılıp çıkarılan bu dişler, kişinin doğal dişlerinin üzerine yapıştırılır. Çıkarılıp takılması diş hekimi tarafından gerçekleştirilir.
Birçok kişi çevresinden duyduğu yanlış bilgilerle kaplama dişler konusuna ön yargıyla yaklaşır. Teknolojinin getirisi olan en önemli ürünlerden olan diş köprüleri ya da kaplamalar diş hekimliğinde basit bir şekilde yapılabilmektedir.
İnternet üzerinden plastik malzemelerin kullanıldığı kaplama dişler gibi sağlıksız çözümler olmadığı sürece kaplamaların kısa sürede kayması söz konusu olmaz.
Her insanın diş yapısı farklıdır. Bu yüzden uygulanacak olan protezler de farklıdır. Bazen milimlik farklar bile kayma ve şekil bozukluğuna yol açabilir.
Bazı hassas damak yapısına sahip hastalarda protezlerin acıtması ve damaklarda hassasiyete neden olması söz konusu olabilir. Bu durumda diş hekiminin yardımıyla kaplama çıkarılıp yerine yenisi takılabilir. Kaplama diş nasıl çıkarılır sorusunu soranlar genelde problem yaşamaya başlayan hastalardır.
Porselen diş kaplama dişin inceltilmesi sonucu porselenden üretilen kaplamanın dişe geçirilmesidir. Yıllardır uygulanan bu protezler, kişinin ideal ağız fonksiyonlarına ulaşması için kişiye özel kalıp çıkarılarak yapılır.
Kaplama çeşitleri oldukça farklıdır. Empress diş kaplama ya da kısmi kaplamalar söz konusu olduğunda hastanın diş tedavisine uygun tedavi yöntemi kullanılır. Diş kaplama aşağıdaki diş sorunlarında uygulanır:
Bunun yanında kanal tedavisi gerektiren enfeksiyon durumları, dişlerde ileri seviyede diş eti rahatsızlıkları ve çürükler bulunan kişiler kaplama protez yaptıramaz.
Kaplama diş yapıştırmak istediğinizde kendi kendinize denememelisiniz. Diş kaplamaları kendiliğinden düştüğünde mutlaka en kısa sürede diş hekiminizi ziyaret edebilirsiniz. Kaplama diş nasıl çıkarılır konulu yazıları okuyup mevcut durumunuzu daha sıkıntılı hale getirmekten kaçının. Kerpeten ya da bıçakla kaplama dişi çıkarmak, ciddi zarar görmenize neden olur. Ağız hijyeniniz olumsuz etkilenebilir.
Kaplama diş fiyatları her diş kliniğinde farklı fiyat politikası uygulandığı için değişmektedir. Kaplama diş nasıl çıkarılır ya da nasıl korunmalıdır gibi sorularınızı sorarak karar vereceğiniz kaplamalar, 610 TL’den başlayan fiyatlarla yapılmaktadır. Üç boyutlu yazıcılarda kişinin dişine özel ölçülerle uygulanan kaplama diş çeşitleri, ağız ve diş sağlığı merkezleri ve özel kliniklerde yaptırılır.