Hamile Kalmaya Yardımcı Gıdalar

Bu konuda ilk söylenmesi gereken hamilelik hazırlığında ve hamile olan kadınların mutlaka düzenli beslenmeleri gerektiğidir. Düzenli beslenen bayanlar daha sonra demir açısından zengin yiyeceklerle hamilelik sürecine hazırlanabilirler. Demir açısından zengin besinler için ise yaprakları yeşil olan sebzeleri, kırmızı eti tercih edebilirler.

Kemik gelişiminde önemli olan kalsiyumu ise süt ve süt ürünlerinden elde etmek mümkündür. Bunların yanı sıra lifli gıdalarla, kuşkonmaz kadınlarda hamilelik oranını arttıran besinlerdendir.

Uzmanlar son yaptıkları çalışmalar ile düzenli beslenen kadınların düzensiz beslenen kadınlara oranla yüzde 80 oranında daha fazla hamile kaldıklarını buldular. Besinleri karbonhidratlar, yağlar ve protein olarak sınıflandırırsak bu besin gruplarından her birinde ayrı ayrı beslenmeli ve yediklerimize dikkat etmeliyiz.

Protein: Hamile kalmaya karar verdiğimizde protein alırken bitki kaynaklı proteinleri tercih etmemiz gerekir. Hayvansal kaynaklı beslenmeyi tercih eden kadınlarda hamile kalma oranının düştüğü gözlemlenmiştir. Bitki kaynaklı proteinlere fındık – ceviz veya yumurta örnek olarak gösterilebilir.

Yağlar: Genelde yağlar vücutta gereksiz olarak değerlendirilseler de doğru miktarda alındıklarında yağlar da vücudun temel ihtiyaçları arasındadır ve hamile kalmak için de gereklidirler. Özellikle balık yağı olarak bilinen omega 3 hamile kalmak için veya hamile kalındıktan sonra oldukça faydalıdır. Trans yağı olarak bilinen yağ türlerinden uzak durulması gerekir. Bu türden yağlar hamile kalma sürecine zarar verirler.

Karbonhidratlar: Hızlı sindirebilen karbonhidratların hamile kalmak isteyen bayanların vücutlarına yararlı olmadığı uzmanlar tarafından söylenmektedir. Bunların yerine glisemik indeksi düşük olan tam tahıllı ürünleri tercih etmekte fayda vardır. Tam buğday ekmekleri gibi ürünleri tüketen kadınlarda hamile kalma oranının arttığı gözlenmiştir. Glisemik indeks karbonhidrat tüketiminde ve hamilelikte kriter niteliğindedir. Basit karbonhidartlar olarak karşımıza çıkan glisemik değeri yüksek olanlar hamilelik sürecinde tercih edilmemelidir.