Gözde Çapağın Oluşma Nedenleri ve Tedavisi

Gözlerde ortaya çıkan çapak nedenleri ve tedavi yöntemleri haberimizin detaylarında yer almaktadır.

Sabah uyandıktan sonra bir çok kişide gözde çapak oluşur. Sebebi ise uykudayken gözyaşları kanalıyla nemlenen gözlerde nemin sabaha kadar kurumasıdır. Fakat uyandıktan sonra gün içerinde gözlerde sümüğe benzer yoğun kıvamda renkli bir çapaklanma meydana geliyor ve net görmeyi önlüyorsa bu durum enfeksiyon nedeniyle oluşabilir. 

 

Gözde çapak nedenini bilmek çözümü kolaylaştıracaktır. Fakat her koşulda özellikle de çapakla birlikte gözlerde kızarma, yanma, bulanıklık benzeri başka belirtiler de varsa mutlaka bir hekime gitmek gerekir. 

  • Göz iltihabı
  • Göz alerjileri
  • Göz kuruluğu
  • Kornea ülseri

 

Bebeklerde göz çapaklanması nedenleri

Göz çapaklanması meselesi bebeğin ilk haftalarında karşılaştığı sorunların başında gelir. Daha doğrusu yetişkinlerde de meydana gelen bu sorun gözyaşı kanalının tıkanmasından oluşur. Gözyaşı gözün kendi çukurunda rahat hareket etmesini sağlar. Buradaki görevini gördükten sonra gözyaşı kanalları yoluyla burun içine akar. Bu noktada oluşan bir tıkanıklık çapaklanma şeklinde ifade edilir.

 

Yetişkin ve bebeklerde göz çapaklanması nasıl geçer

Bebeklerde görülen göz çapaklanmasının tedavisi genellikle ilk 6-9 ayda kendiliğinden geçer. Uzman bir doktorun tavsiyesi ile hekim tarafından size gösterilen şekilde bebeğin göz altına masaj yaparak kanalın açılması kolaylaşır. Bu sayede bebeklerde görülen göz çapaklanmasının geçmesi kısa zamanda ve kolay olur. Tedaviye yanıt alınmazsa doktora başvurmalısınız. 

 

Yetişkinlerde meydana gelen göz çapaklanması kendiliğinden geçecek zararsız bir şey olabileceği gibi enfeksiyon kaynaklı bir rahatsızlıktan da oluşabilir. Tedavisi kesinlikle ihmal edilmemeli. Yetişkinlerde göz çapaklanması tedavisi yapılmazsa daha büyük rahatsızlıklara yol açabilir. Bu durumda mutlaka bir doktora gitmek gerekir.