Boğaz Enfeksiyonuna Ne Neden Oluyor?

Boğaz enfeksiyonu üst solunum yolu enfeksiyonu olarak da bilinir. Halk arasında genel adıyla boğaz enfeksiyonu olarak dile getirilen bu enfeksiyon türü, aslında nezle, boğaz iltihabı, bademcik iltihabı, sinüzit gibi hastalıkları da içerisine alır.

Boğaz enfeksiyonlarından herhangi birine yakalanmamak için temiz olmak gerekir. Özellikle el temizliği bu tür hastalıklara yakalanmamak için büyük önem taşır.

Elimizi ağzımıza götürdüğümüzde, elimize yapışan tüm mikropları, burun ve ağız yoluyla vücudumuzun içerisine alırız. Eğer hastalanmak istemiyorsak el temizliğine dikkat etmemiz gerekir. Üst solunum yolu enfeksiyonlarına en çok ağız ve burun yolu ile vücuda alınan bu virüsler neden olurlar.

Bu türden enfeksiyonlara karşı özellikle çocuklarımız oldukça kırılganlardır. Daha önce böylesi virüslerle vücutları savaşmadığı için çocuklar kolay hasta olur ve düzelmeleri de zaman alır. Vücudumuz büyüdükçe bu türden mikroplara ve virüslere karşı bağışıklık kazanır. Ancak vücudundan çok sayıda virüsü hava yoluyla atan kişilerle yakın ortamlarda çok sıkı bulunmamız durumunda bu virüslerin sert etkilerine maruz kalır.

Boğaz enfeksiyonu neden kış aylarında artıyor?

Kış aylarında bu hastalıklara daha fazla maruz kalmamızın nedeni bir bakıma sürekli kapalı yerlerde durma zorunluğundan geliyor. Eğer daha fazla açık havada yer alma imkanımız olsaydı bu türden hastalıklara daha az maruz kalırdık. Kış aylarının soğuk etkisi de bu virüslerin vücudumuzda başarı sağlamasına etkendir.

Boğaz enfeksiyonu belirtileri nelerdir?

Boğaz enfeksiyonu kendini öncelikle boğazda yanma ve halsizlik ile gösterir. Bununla birlikte hastalarda baş ağrısı iştahsızlık gibi belirtiler de görülebilir. Ateşe yol açması durumunda tehlikeli olarak değerlendirilebilecek olan boğaz enfeksiyonlarına yakalanılması durumunda mutlaka doktora görünmek gerekir. Öksürük – hapşırma, gözlerde sulanma ve çapaklanma gibi etkilere yol açtığı da bilinir.