Ben Aldırma Ameliyatı

Ben aldırma ameliyatı birçok devlet hastanesinde " gün hastanesi" adı verilen alanlarda kısa sürede yapılan bir işlemdir. Ameliyat denilince “Ben Aldırma” araştırması yapan kişiler, konuya ön yargı ile yaklaşmaktadır. Anestezi ile kısa sürede son bulan bu işlem sayesinde rahatsız olunan benlerden dakikalar içerisinde kurtulmak mümkündür. Kişi, operasyon sonrasında günlük yaşantınıza dönebilir. Benlere genellikle kişiyi rahatsız ettiğinde, estetik bir görünüme sahip olmadığında ya da kanser riski taşıdığı durumlarda müdahale edilebilmektedir. Konuyla ilgili dermatolog uzmanı ile görüşme yaptığınızda benlerinizin durumu hakkında daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Benler genel olarak çeşitli sebeplerden ötürü çıkabilmektedir. Benlerin neden çıktığı ve hangi sebeplerden ötürü çoğaldığını şu şekilde ifade sıralanabilir:

-Genetik durumlar
-Hormonsal durumlar
-Fazla kilo alımı
-Şeker hastalığı
-Yaşlılık
-Menopoz
-Güneş ışınlarında fazla durma (Güneşe fazla maruz kalma)
-Hamilelik

Benlerin çıkma ve çoğalma sebeplerini bu kriterler olarak sıralanabilir. Özel, devlet hastanelerinde tıp merkezlerinde ve estetik kliniklerinde bu operasyonlar başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Artık günümüzde benlerinden rahatsız olan pek çok kişi bu operasyonu tercih etmektedir.

Sayfa İçerikleri

Ben Aldırma Ameliyatı Fiyatları

Benlerinden rahatsız olan kişiler, ben aldırma ameliyatları hakkında bir takım araştırmalar yapmaktadır. Vücudun çeşitli yerinde çıkan bu benler estetik açıdan kötü bir görünüme sebebiyet verebilecekleri gibi kanser vb. durumların da etkileri olarak gösterilmektedir. Ülkemizde de ben aldırma işlemi yapılmaktadır. Ben aldırma ameliyatı kadar, ben aldırma ameliyatı fiyatları da çok fazla araştırılmaktadır. Bu ameliyatın fiyatlarını belirleyen bir takım kriterler bulunmaktadır. Benlerin fiyatlarını belirleyen kriterler şu şekildedir:
-Benlerin büyüklüğü
-Benlerin sayısı
-Kişinin SGK durumu
Genel olarak belirtilen bu kriterler ben aldırma ameliyatının fiyatlarını belirlemektedir. Fiyatlar hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için ameliyat ile ilgili görüşme yaptığınız doktorlar görüşebilirsiniz. SGK kapsamında ben aldırma ameliyatı ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Tehlikeli Benler Nasıl Anlaşılır?

Her ben kanser riski taşımaz, her ben masum değildir. Kanser riski taşıyan benlerin görünümü biraz daha asimetriktir. Renk olarak biraz daha kırmızı, mor vb. farklı renk karışımlarından oluşmakta, bazı durumlarda kanama ve kaşıntı yapabilmektedir. Genel olarak tehlikeli bir duruma işaret eden bu benlerin durumunun analiz edilmesi için mutlaka bir dermatologdan destek alınması gerekmektedir. Her ben riskli durum teşkil etmez. Ancak kişinin şüphelendiği bir durum varsa, uzmandan destek alınması daha doğru olacaktır.

Ben Aldırma Ameliyatında Yaş Sınırı Var Mı?

Ben aldırma ameliyatı için herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Ailelerin onayı alındığı durumlarda bile 1 yaşındaki bir bebekte bile ben aldırma operasyonu yapılabilmektedir. Genellikle ergenlik çağında olan gençler, dış görünümlerine daha önem verdikleri için bu operasyonlara daha da fazla önem vermektedir.

Benler kendi kendine gider mi?

Ameliyatlardan ve operasyonlardan çekinenler, internet üzerinde benleri doğal yollardan gitmelerin sağlayabilecek yöntemleri araştırmaktadır. Benlerin doğal yollardan gitmesi için genellikle çeşitli aletler, maskeler, kremler vb. ürünler kullanılmaktadır. Ancak kullanılan bu ürünler, benlerin daha da büyümesine ve zararlı hale gelebilmesine sebep olabilmektedir. Bu durumda da benleriniz teniniz üzerinde iz bırakabilir.

Ben Kopması Tehlikeli Bir Şey Midir?

Bazı kişiler, görünümü ve çıktığı yer itibariyle, benlerinden kurtulmanın yöntemlerini arar. Ancak bu yöntemler ne yazık ki beni koparma gibi tehlikeli girişimleri de içerisinde barındırmaktadır. Benin koparılması, ciltte ciddi bir deformasyona yol açabileceği gibi durumun daha da ağırlaşmasına sebebiyet verebilmektedir. Benin kanaması, kanserin de belirtisi olabileceği için böyle bir durum başınıza geldiğinde hemen bir dermatologa başvuruda bulunmanız sizin açınızdan daha doğru olacaktır.

Günümüzde benlerden kurtulmak küçük operasyonlarla mümkün olabilmektedir. Benlerinizden operasyonlar sayesinde kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz. Çeşitli operasyonların mümkün olduğu günümüzde, kesinlikle koparma kesme vb. tehlikeli işlemlerde bulunmamanız gerekiyor. Aksi durumda, ciddi sorunlarla karşılaşılabilir. İlerde beniniz doğru tekniklerle alınmış olsa bile ciltte deformasyona ve ize sebebiyet verecektir.


Ben Aldırma Ameliyatı Sonrasında Bakım Nasıl Olur?

Ben aldırma ameliyatı sonrasında işlemin yapıldığı yerde kabuklanma başlayabilir. Kabuklanma kendi kendine 2 hafta içerisinde gidecektir. Sizler bu dönemde kabuğunuzu kopartmaya çalışmayın. Kendiliğinden düşmesini beklemeniz gerekiyor. Eğer alınan ben çok büyük ve dikiş gerekiyorsa, bu durumda doktorunuzun uygun gördüğü bir tarihte dikişlerin alınması için hastaneye gitmeniz gerekmektedir.

Ben aldırma işlemi son derece basit ve sıkıntısız bir işlemdir. Normal olarak işlem sırasında bazen hafif kanama olabilmektedir. Ancak bu ufak kanamaya anında müdahale edilebilir, herhangi bir tehlike taşımaz. İşlem bittikten bir kaç gün sonra beninizi aldırdığınız yerde hafifi kaşıntı ve kızarıklık hissedebilirsiniz. Bu durum da son derece normaldir. Bakımı doğru bir şekilde yapıldığında, doktorun söylediklerine uyulduğu durumda enfeksiyon vb. durumların yaşanma sıklığı son derece az olacaktır.

Ben aldırma ameliyatı acır mı?

Aslında ben aldırma ameliyatı küçük bir operasyondur. Kişiler genellikle ben aldırmayı direkt olarak bir ameliyat şeklinde düşündükleri için bir takım korkuları ve kaygıları olabilmektedir. Ben aldırma operasyonunda anestezi kullanıldığı için kişide herhangi acı, ağrı vb. durumlar olmayacaktır. Genel olarak lokal anestezi kullanılır. Kişi operasyon sonrasında kalkıp günlük hayatına devam edebilmektedir. Eğer operasyon lazer destekli bir şekilde yapılacaksa bu için de uyuşturucu kremler kullanılmaktadır. Genel olarak ben aldırma işlemi sırasında uyuşturucu kullanıldığı için kişi işlem anında hiçbir şekilde acı hissetmeyecektir.

Ben aldırma sonrasında banyo ne zaman yapılır?

Ben aldırma sonrasında banyo yapmak oldukça önemli bir konudur. Çünkü geçirilen ameliyat sonrasında banyoda enfeksiyon kapabilirsiniz. Genellikle ameliyattan sonra benin aldırıldığı bölgenin izole edilmesi şeklinde bir banyo işlemi yapılabilmektedir. Bölgenin yağ dokusu olmasından dolayı sadece su ile bir duş yapılabilir. Şampuan, sabun, kimyasal içerikli ürün vb. bu ürünlere karşı ameliyatlı bölgenin korunması gerekmektedir. Duş için kullanacağınız suyun sıcaklığı ne sıcak ne de soğuk olmalıdır. Kişi, tam oda sıcaklığında ayarlayarak, duş alabilir.

Ben aldırma ameliyatında iz kalır mı?

Ben aldırma ameliyatı planlı bir şekilde ilerlemektedir. Her ameliyatta olduğu gibi ben aldırma ameliyatında da ufak bir iz kalmaktadır. Ancak bu iz sadece 4 – 5 mm arasındadır. Çok ufak ve ince bir çizgi şeklinde teninizde iz kalabilir.

Bununla birlikte ben aldırma ameliyatında en çok merak edilen konuların başında fiyat gelmektedir. Fiyatlarının son derece uygun olduğu bu operasyon türü günümüzde pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Ameliyatın ne kadar sürdüğü, benin türüne, boyutuna ve zararlı olup olmadığına göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Ben nasıl aldırılır?

Ben aldırma çeşitli şekillerde yapılabilmektedir. Bu yöntemler şu şekilde:

Bu yöntemlerle benlerden kurtulmak mümkün olmaktadır. Benin alımında iyi ve kötü huylu olup olmaması önemli bir kriterdir. Benlerin tipi, durumu ve türü aslında tercih edilecek olan yöntemleri de belirlemektedir.

Kişi, vücudunda bulunan benlerden şikayetçiyse, bu durumda dermatolog ve plastik cerrahların olduğu bölümlere gidilmesi gerekmektedir. Konuyla ilgili uzmanlar gerekli çalışmaları yaparak, benleriniz ile ilgili izlenecek yolları sizlerle paylaşacaktır.