Ben Aldırma Ameliyatı

Ben aldırma ameliyatı birçok devlet hastanesinde " gün hastanesi" adı verilen alanlarda kısa sürede yapılan bir işlemdir. Ameliyat denilince “Ben Aldırma” araştırması yapan kişiler, konuya ön yargı ile yaklaşmaktadır. Anestezi ile kısa sürede son bulan bu işlem sayesinde rahatsız olunan benlerden dakikalar içerisinde kurtulmak mümkündür. Kişi, operasyon sonrasında günlük yaşantınıza dönebilir. Benlere genellikle kişiyi rahatsız ettiğinde, estetik bir görünüme sahip olmadığında ya da kanser riski taşıdığı durumlarda müdahale edilebilmektedir. Konuyla ilgili dermatolog uzmanı ile görüşme yaptığınızda benlerinizin durumu hakkında daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Benler genel olarak çeşitli sebeplerden ötürü çıkabilmektedir. Benlerin neden çıktığı ve hangi sebeplerden ötürü çoğaldığını şu şekilde ifade sıralanabilir:

-Genetik durumlar
-Hormonsal durumlar
-Fazla kilo alımı
-Şeker hastalığı
-Yaşlılık
-Menopoz
-Güneş ışınlarında fazla durma (Güneşe fazla maruz kalma)
-Hamilelik

Benlerin çıkma ve çoğalma sebeplerini bu kriterler olarak sıralanabilir. Özel, devlet hastanelerinde tıp merkezlerinde ve estetik kliniklerinde bu operasyonlar başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Artık günümüzde benlerinden rahatsız olan pek çok kişi bu operasyonu tercih etmektedir.

Bu yöntemlerle benlerden kurtulmak mümkün olmaktadır. Benin alımında iyi ve kötü huylu olup olmaması önemli bir kriterdir. Benlerin tipi, durumu ve türü aslında tercih edilecek olan yöntemleri de belirlemektedir.

Kişi, vücudunda bulunan benlerden şikayetçiyse, bu durumda dermatolog ve plastik cerrahların olduğu bölümlere gidilmesi gerekmektedir. Konuyla ilgili uzmanlar gerekli çalışmaları yaparak, benleriniz ile ilgili izlenecek yolları sizlerle paylaşacaktır.