Bebekleri Çok Öpmenin Zararları

Bebekleri sık sık öpmenin ne gibi zararları vardır. Bebekleri çok öpmek bebeklerin sağlığını nasıl etkiler?

Bebekleri sık sık öpmek hem öpen kişiyi hem de öpülen bebeği mutlu etse de bazı durumlarda bebeklerin hastalık kapmasına, bazı şikayetler ile karşılaşmasına sebep olabilir. Sevgi göstergesi olan öpmek, ruh gelişimine önemli ölçüde yarar sağlar. 

 

Bebekleri öpüp koklarken dikkat edilmesi gereken noktaların başında bebekler ile ağız temasından uzak durmak gelir. Bebekleri ağızdan öpmek onlar için oldukça sakıncalıdır. Çünkü daha savunma sistemleri yeterince gelişmemiştir. Bu durum mikrop kapmalarını kolaylaştırır. İlk 3 ay boyunca bebeklerle mümkün olduğunca ağız ve tükürük temasından kaçınmalısınız. 3 ayın sonunda ise buse şeklinde öpmek bebeklere zarar vermeyecektir. 

 

Bebekler elbette öpülür ama aşırıya kaçmadan ve hijyen kurallarına dikkat ederek. Çünkü bebekleri öpme sevgi bağlarının güçlenmesini sağlar, ruh sağlığına katkıda bulunur. 

 

Hasta olanların da bebekleri öpmesi çok zararlıdır. Aksi halde hastalık yapıcı mikroplar bebeklere de geçer, yetişkinler için hafif olan şikayetler bebeklerde öldürücü sonuçlara neden olabilir. Sigara içen kişilerin de bebekleri öpmesi sakıncalıdır. Çünkü bebekler sigara kokusunu alır ve bu koku ilerde ruh sağlığının olumsuz etkilenmesine neden olur.