Bebeklerde Diş Çıkarma Ateşe Neden Olur mu?

Bebeklerde diş çıkarma ateşin yükselmesine neden olur mu? Detaylar haberimizin devamında!

Süt dişler, bebeklerin altı aylık oldukları dönemlerde çıkmaya başlar ve bebek 3 yaşına geldiğinde bütün süt dişleri tamamlanmış, damakta yerini almış olur. Bebeklerin ilk süt dişi genellikle alt ön dişlerdir. Daha sonra üst yan kesici dişler çıkar. Toplamda 20 tane süt diş çıkar. Aynı anda birden fazla diş de çıkabilir. Ancak annelerin endişelendiği konu, bebeklerin huzursuz olmasıdır. Süt dişlerini çıkarmaya başlayan bebekte bazı belirtiler de kendini gösterir. 

 

Bebeklerde diş çıkarma sırasında görülen diş çıkarma belirtileri başında ağzı ve kaşıntı yer alır. Tükürük, uyku düzensizliği, iştahsızlık, huzursuzluk ve ellerini ağzına götürme isteği gibi belirtiler diş çıkarmanın belirtileri arasındadır. 

 

Ateşlenme de bebeklerin diş çıkarma dönemlerinde rastlanan bir sorundur, ancak bilim adamları diş çıkarma döneminde yükselen ateşin bu durumla kesin bir ilgisi olduğunu açıklayamıyorlar. Böyle bir durumda genellikle başka hastalığın ateşlenmeye neden olduğu söylenmekte. Ancak endişe etmeye yine de gerek yok. Az önce söylenilen belirtiler dışın başka belirtilerin meydana gelmesi durumunda mutlaka bebekleri uzmana götürmek gerekir.