Bacak Germe Estetiği Ameliyatı

Kilo kaybı ve yaşlanmanın etkisiyle sarkan derinin toparlanması için bacak germe estetiği ameliyatı yapılır. Bazı durumlarda bacakların toparlanması için spor ve fiziksel egzersizler yeterli değildir. Durumun düzelmesi için bacak germe ameliyatları yapılmaktadır. Operasyonun amacı aynı olsa da sonuç kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Ama temel olarak bacağın gevşemesi nedeniyle fazlalık deriyi almak için cerrahi operasyon gerekmektedir. 

Bacakların üst kısımlarında yağ oranı fazla olan kişiler, yürüme sırasında tahriş olan iç bacak kısımlarından şikayet etmektedir. Buradaki fazla yağlar liposuction yöntemiyle alınarak, sarkan derinin toparlanması için bacak germe yapılabilir. Kilo sorunu olmayan bu tip hastalarda da bacak germe operasyonları yapılmaktadır. Genel anestezi ile yapılan bir operasyon olduğu için hastaların farklı estetik ameliyatlarla birlikte yapması mümkün olmaktadır. 

Bacak germe estetiği denildiğinde akla ilk gelen çarpık bacak olsa da, üst bacakların kalın olması da tercih sebebidir. Hastalar bacakların sarkması durumunda estetik operasyon tercih ederek yaşam kalitelerinin artmasını sağlar. Özgüveni arttıran ve sağlıklı bir görünüm de vaat eden bu operasyonlar sayesinde kilo kaybı fazla olan obezite hastaları da yaşam kalitelerini arttırmaktadır. 

Sayfa İçerikleri

Bacak Derisinin Sarkma Nedenleri

Bacak ve kol gibi uzuvlar kilo alıp verme nedeniyle yer çekimine yenik düşer. Özellikle sallanan etler, elle çekildiğinde kalkan deri insanları rahatsız edici bir boyuta ulaşır. Tek etkili yöntem cerrahi müdahaledir. Bu durumun en önemli nedeni, deri fazlasının sadece kesilip dikilerek ortadan kalkması gereğidir. Yağlar eridikçe deri gevşemeye başlar. Bunu içi boşalan bir yastık kılıfı gibi düşünebiliriz. İçindeki yağlar azaldıkça derinin görünümü sarkık bir hal alarak estetik açıdan kötü görünür. Bu da kişinin ruh hali üzerinde olumsuz bir etkiye yol açar. Derinin gergin ve sağlıklı görünmesi, gençliğini geri kazanması hedeflenir. Her hastanın tedavisi farklı bir süreç gerektireceğinden kişiye özel bir operasyon olduğunu söyleyebiliriz. 

Uyluk Germe ve Bacak Germe Arasındaki Fark Nedir?

Hasta adayının en çok aklını karıştıran konulardan biri uyluk germe ve bacak germe arasındaki farkın net olarak bilinmemesidir. Danışanların büyük bir kısmı uyluk germe adını verdiğimiz üst bacak germe estetiğini yaptırmak için başvuruyor. Yürüme problemlerinin nedeni olan ve pişik sorununa yol açan bu durum bacak germeden farklıdır. Bacak germe ise üst ve alt bacaktaki deri fazlasının alınıp, bacağın genelinde fit görünüm sağlanmasıdır. Uyluk germe ameliyatları ve benzer operatif süreçler söz konusu olduğunda kişinin yaşam kalitesini arttıracak "estetik düzeltme" hedeflenir. Böylece ameliyatlı ya da ameliyatsız yöntemlerden hasta için uygun olana karar verilir.  

Ameliyatsız Bacak Germe Estetiği Mümkün Mü?

Ameliyatsız bacak estetiği, genel anestezinden olumsuz etkilenen hastaların çarpık bacak şikayetleri söz konusu olduğunda yapılır. Bu durum dolgu yöntemiyle bacaklardaki çarpık görünümün düzeltilmesi yani yağ transferi yapılmasıdır. Yağ transferi işlemleri kalıcı işlemler değildir. Bu yüzden hidrofilik jel kullanılarak 8 yıllık bir kalıcılık içeren yöntemler kullanılmaktadır. Bacağın alt ve üst kısmının kalınlığının dengeli görünmesi için bu tür düzeltme işlemleri uygulanır. Ancak kalıcılık açısından memnun edici sonuçlar alınan çalışmalar henüz yapılmamaktadır. Aqualift adını verdiğimiz yöntem ise kalıcılık açısından istendik bir etki göstermez. Bacak germe için de kilo fazlası olmayan kişilere yağ enjeksiyonu dolgusu yöntemi kullanılabilir. Yarı kalıcı olduğundan kesin bir tedavi gerçekleşmez. Lazer lipoliz de bazı hastalarda kullanılabilir. Her hastanın şikayeti ve isteği farklı olduğu için uygulanacak tedavisi de farklı olacaktır. Kilo kaybının deri altını boşaltacak derecede olması durumunda cerrahi müdahaleyle en iyi sonuç alınır. 

Bacak Germe Estetiği Kimlere Yapılır?

Genelde obezite tedavisi sonrası yaşanan sarkma ve deri esnekliğini kaybetme şikayeti olanlara bacak germe öneriyoruz. Ancak her hastanın sarkan bölgesi aynı olmuyor. Yağ kaybı nerede fazlaysa, sarkma da orada fazla oluyor. Göbek bölgesindeki sarkma durumuyla daha sık karşılaştığınız için karın germe operasyonları daha sık tercih ediliyor. Bacak ve kol germe ise kombin estetiklerde sıkça karşımıza çıkıyor. Basen bölgesi ve üst bacaklardaki yağların çekilmesinden sonra bacak germe estetiği derinin genç görünmesini sağlamak amacıyla yapılıyor. Dolayısıyla uygulama yapılacak olan kişiler liposuction yaptıranlar, obezite nedeniyle yüksek kilo kaybedenler ve bölgesel fazlalığı olanlardır. Liposuction sonrası yeterli toparlanma gerçekleşmezse cerrahi müdahale olarak bu ameliyat yapılabilir.  Kadın erkek herkese yapılan bacak germe operasyonları, iç bacaktaki yağlanmanın azalması ve vücudun bölgesel yağlardan arındırılması için tercih edilir. Basen, bel ve bacak olarak kombin yapılan uygulamalar hastalar tarafından daha sık tercih edilir. Gerek sonuç gerekse hastanın memnuniyeti açısından başarı oranı yüksek bir uygulamadır. 

Kilo Kaybı Sonrası Bacak Germe Operasyonu

Kilo kaybı başlayan hastaların 18-24 ay sonra ideal kilolarında kalmaları beklenir. Beslenme düzenini değiştiren ve kilosunu sabitlemiş olan hastalar, germe ameliyatları için uygun hastalardır.  İç ve dış bacak germe operasyonlarında bacak derisinin sarkma nedeni yağ hücreleri boşalan vücut derisinin sarkmasıdır. Bazı durumlarda ise, iç bacakların birbirleriyle teması sonucu pişik oluşur. Kişinin rahatsızlığı pantolonların iç kısımlarında aşınmalarla daha belirgin hale gelir. Bu durumda liposuction sonrası germe operasyonları da yapılır. Toparlanma sonucu doğal ve genç bir görünüm söz konusu olur. 

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Sarkmalar

Tüp mide ameliyatı sonrası sarkmaların yaşandığı karın ve bacak bölgesinde çok sayıda deformasyon söz konusu olur. Genelde bacak içi ve bacak altı, karın, kollar ve sırt bölgesinde yağ kaybına bağlı boşalmalar olur. Kilo kaybı çok fazla olduğu için sarkmalar hastayı rahatsız eder. Ortalama 15 ay sonra kilo verme durur. Kişi kilo almamak için gereken beslenme düzeni ve egzersizlere başlamış olmalıdır. Bu süreçten sonra yapılan uygulamaların başarı oranı yüksektir. Kişinin vücudu kilo kaybından sonra sarkar. Oldukça doğal olan bu süreç spor yapılsa dahi ortadan kalkmaz. Dolayısıyla fazla kalan derinin kesilerek atılması gerekir. Cerrahi müdahaleyle gerçekleşen bu sürecin sonunda, bacaklar daha diri ve genç görünür. 

Yer çekimine bağlı sarkmalar kişi aşırı kilo alıp vermedikçe uzun süre gerginliğini korumuş olur. Obez sınıfına giren hastalar ortalama 20-150 kg arasında kilo kaybı yaşar. Tüp mide ameliyatından sonra egzersizle desteklenen kilo verme süreci, doğal olarak durur. Kişi ideal kilosuna yaklaştığında deri sarkar. Derinin sarkması kişinin olduğundan daha kilolu görünmesine neden olur. Bu durumu önlemek için en çok tercih edilen estetik müdahale, karın, sırt ve bacak germe ameliyatı olarak yapılan kombindir. 

Bacak Germe Estetiği Öncesi

Estetik öncesi yapılması gereken en önemli tetkik, sağlık kontrolleridir. Sağlık açısından genel anestezi yapılmasında sakınca olmayan kişiler kan sulandırıcı ilaç ve antibiyotik tedavisi görüp görmediklerini hekimlerine bildirir. Yağ ölçüm ve fiziki muayene sonucu izlenecek yol belirlenerek ameliyat günü verilir. Ameliyat günü gereken tetkikler yapılarak 2-4 saatlik bir operatif sürece hazırlanılır. 

Liposuction ve germe ameliyatları gibi cerrahi müdahalelerden önce hastanın ideal kilosunda olması gerekir.  Kilo alıp vermek yine başa dönmeye neden olabilir. Bu yüzden ideal kilonuzda olmaya özen göstermelisiniz. Hamilelik, kilo kaybı ve yaşlanmanın etkisiyle sarkan deri fazlasının ne kadarının kesileceği hastadan hastaya değişmektedir. İç bacak inceltme ve uyluk germe ameliyatı gibi isimlerle adlandırılan bacak estetiklerinden önce hastanın operasyon konusunda bilgilendirilmesi ve uygun olan yöntemin seçilmesi gerekir. 

Bacak Germe Nasıl Yapılır?

Ameliyat Sonrası Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Ameliyattan 10 gün sonra iyileşme süreci tamamlanır. İşe dönmek için 1 haftalık zaman dilimi gerekecektir. Spora başlamak için acele etmemeli, hafif hareketler ve kısa yürüyüşlerle bedensel aktivitelere başlanmalıdır. 

Ağrılı bir ameliyat olmayan bacak germe estetiği sonrası, ağrı kesiciler kullanılarak hafif ağrıların azalması söz konusu olacaktır. Kızarıklık, morarma ve ilk etapta şişkinlikler görülebilir. Birkaç hafta içinde hastanın normale dönmesi söz konusu olacaktır.

2 gün sonra duş alabilirsiniz ve bedensel temizliklerinizi de yapabilirsiniz. Ağır kaldırma, sıcak soğuk uygulamalar, ağır sporlar yapmaktan kaçınmalısınız. İlk adımlarınızı 3 gün sonra atmaya başlayabilirsiniz. 

Direnlerin çıkması da iki üç gün sonrası kontrol muayenelerinde olacaktır. Yüzme için 4 hafta, hafif pilates için de 2 haftalık sürecin yeterli olması öngörülmektedir. İyileşme sürecinin tamamlanması ve hastanın ağır egzersizlere başlaması için  aylık sürenin sonu beklenmelidir. 

Aslında ameliyatlar sonrası birçok kişinin sorularına yanıt vermek oldukça zor. Çünkü her hastanın iyileşme süreci farklılık gösteriyor. Şikayetler de farklı olduğu için oldukça genel cevaplar vermek zorunda kalıyoruz. 

Bacak Germe Ameliyatı Sonrası Risk Faktörleri

Hastaların kilo kaybı sonrası yaptırması gereken bu ameliyat, başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Hastaların gözünü korkutan "ameliyat" kelimesi işin biraz abartılmasına neden olabilir. Ancak günümüzün koşullarında bu ameliyat oldukça başarılı geçmektedir. Üst ve alt bacak germe konusunda hastanın ayağa kalkma süreci değişebilmektedir. Bu yüzden özellikle kombin estetik ameliyatlar düşünüyorsanız, yatakta kalma sürenizin uzun olacağını bilmeniz gerekir. Meme, bacak ve karın bölgesinin estetik uygulamalarında ayaklanma süresi 3 günü bulabilir. Bacak germe estetiği kol ve karın estetiğiyle birleştiğinde de iyileşme süresi uzayabilir. 

Kan sulandırıcı ilaç kullananlar hekimleri mutlaka bilgilendirmeli, ameliyattan  gün önce bu tür ilaçların kullanılması kesilmelidir. Her ameliyatın komplikasyon riski olduğu için, hekim ve hastane seçimi konusunda hastanın içine sinen bir karar vermesi uygun olacaktır. Her hekimin deneyimi ve ameliyat tekniği farklılık gösterebilir. 

Bacak Germe Sonrası Korse Kullanımı

Bacak germe ameliyatı sonrası korse kullanımı genelde 1 ay boyunca tavsiye edilmektedir. Bu sürenin sonunda hekiminizin gerekli kontrolleri yaparak korse kullanımını bırakıp bırakmayacağınız konusundaki direktiflerini dinlemeniz gerekecektir. Korseler genelde vücudun şeklini korumak için tercih edilmektedir. Bu yüzden düzenli olarak kullanılmaları gerekir. Liposuction ve germe ameliyatlarından sonra dikişlerin açılmaması için aşırı esneme hareketleri ve egzersizlerden uzak durulmalıdır. Korse kullananların dikişlerinin açılma ihtimalleri son derece azdır. 

Estetik Hekimi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ülkemizde önemli bir sağlık turizmi sektörü haline gelen estetik cerrahisi uygulamaları, saç ekiminden sonra meme, burun ve germe ameliyatları olarak sıralanmaktadır. Özel hastanelerin başını çektiği estetik cerrahi uygulamalarında doğru hekim seçilmesi önemlidir. 

Hasta ve doktor ilişkisinin şeffaflık içinde olması önemlidir. Hastanın talep ettiği uygulamaları hekimin doğru biçimde yorumlaması gerekir. Hastanın doğal görünümündeki kusurları ve asimetrileri düzeltmek için çalışan cerrahlar farklı, görünümü tamamen değiştirmeye odaklanan cerrahlar farklı bir yol izleyecektir. Bu yüzden beklentilerin net olarak ifade edilmesi, uygulanabilirliğin de hastaya doğru biçimde aksedilmesi gerekir. 

Bacak Estetiği Sonrası Kilo Almak

Bacak germe ameliyatlarında en çok sorulan soru, kilo almanın ve doğum yapmanın bu ameliyatın etkilerini ne yönde değiştireceği olmaktadır. Kilo sorunu olan kişilerin kilo verdikten sonra ameliyat yaptırması tavsiye edilmektedir. Ameliyattan sonra kilo alınması derinin sarkması olasıdır. Kilo alıp verirseniz yine sarkma sorunu yaşayabilirsiniz. Bu tür operasyonların ardından hastanın egzersiz ve sağlıklı beslenme konusunda  da doğru bir tarz benimsemesi gerekir. Kilo alımı çok fazla değilse sorun olmayacaktır ama 5  ve üzeri kilo almak ciddi bir elastikiyet kaybına yol açacaktır. 

Bacak Gerdirme Ameliyatı Fiyatları

En çok merak edilen konulardan biri olan bacak germe estetiği fiyatları 6 bin TL’den başlamaktadır. Hastaneye ve hekime göre değişen fiyatlar ameliyat şekline göre de farklılık gösterebilir. Genelde kombin ameliyat olarak planlanan bacak estetiği fiyatlarına diğer ameliyatlar da eklendiğinde meblağ yükselecektir. Karın germeyle birlikte bacak ve kol germe operasyonları da yapılmaktadır. Bu operasyonlar da işleme dahil edildiğinde fiyatlar değişmektedir. 

SGK tarafından karşılanan bir estetik ameliyat değildir. Her hastanede farklı fiyat skalasının söz konusu olduğu bacak germe işlemlerinde hastanın genel muayenesi sonrası karar verilerek fiyat bilgisi paylaşılmaktadır. 

Ameliyat Sonrası Bacak Bakımı